Konaklama ve seyahat hizmetleri, konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları, konaklama tesisleri, kat hizmetleri, konuk hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, tur programları, transfer işlemleri ve konukların karşılanması, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verildiği alandır.
Ülkemizde turizm sektörü; konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve diğer turizm firmalarının verdikleri hizmetler ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları hizmet sektörü içerisinde yer alır. Bu alan, sektörün eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılar.
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı içinde 3 dal bulunmakta olup bu dallar;
•Konaklama Hizmetleri Dalı :
Her türlü otel, motel, tatil köyü, sosyal tesis gibi konaklama ve dinlenme tesislerinde, misafirhanelerde Ön Büro personeli olarak çalışmaktadır. Mesleklerinde ilerleyen yıllarda Ön Büro Müdürü , Operasyon Müdürü ve Otel müdürü olarak da çalışabilmektedirler.
Özellikle dalın içinde yer alan Kat Hizmetleri Personelleri Turizm sektöründe en çok eleman ihtiyacının olduğu bölümdür. Kısa sürede Kat şefi ve Kat Hizmetleri Müdürü pozisyonuna yükselebilmektedirler.
Üniversitede Turizm alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz başta Turizm Bakanlığı , İl ve İlçe Turizm Müdürlüklerinde yapılan Kamu Personeli sınavında başarılı olmak kaydıyla çalışabilmektedir.
Üniversitede Turizm alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz yapılacak olan Kamu Personeli sınavında başarılı olmak kaydıyla kendi Mesleklerinde liselerde öğretmen , Üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev yapabilmektedirler.
Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.Üniversite de kendi alanlarında okumak isteyen öğrencilerimiz ek puan ile yerleştirme yapılmaktadır.
•Seyahat Acenteciliği Dalı :
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerde veya yerel acentelerde görev yapar.
Üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitimlerini tamamlamak kaydı ile Profosyonel Turist Rehberi olarak bölgesel ve ulusal/uluslar arası rehber olarak çalışabilmekte ,
Seyahat Acentelerinin ve Tur Operatörlerinin hazırladığı turlarda Transfermen ve Otel rehberi olarak çalışabilmekte ,
Otobüs Denizyolu ,Demiryolu ve Havayolu ulaşım firmalarının ofislerinde Bilet satış görevlisi olarak çalışabilmektedir.
•Animatörlük Dalı :
Turistik tesislerde (Otel , Tatil Köyü, Motel vb. )
Fuarlarda, Kongrelerde
Radyo ve televizyon şirketlerinde çalışabilir
Okulumuzda yoğunlaştırılmış eğitim (ekim- nisan) programı uygulanmaktadır. Her eğitim öğretim yılı 6 aylık süreçler halindedir. 9. Sınıftan itibaren alan dersleri başlamaktadır. Bu alanda eğitim alan öğrenciler 10. ve 11. Sınıf yazında mayıs ve eylül ayları arasında (yaklaşık 4,5 ay) 5 yıldızlı Konaklama işletmelerinde staj yapmak zorundadırlar.
Okulumuzda Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanında 1 Ön büro , 1 Kat Hizmetleri ve 1 tane de 15 Bilgisayardan oluşan Bilişim Teknolojileri atölyesi bulunmaktadır. Alan derslerinin % 30'u teorik olarak, % 70 'i atölyelerimizde uygulamalı olarak yapılmaktadır. Atölyelerimiz donanım ve teçhizat açısından yeterlidir.
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanından mezun olan öğrencilerimize ;
Alan ve dalda diploma
İşyeri açma belgesi
EUROPASS Belgesi verilmektedir.
ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER ANLATIYOR...
EĞİTİM DANIŞMANI ANLATIYOR...
ATÖLYEMİZ VE ÖĞRENCİ UYGULAMALARI...