BECERİ EĞİTİMİ UYGULAMA SINAVI (YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ)

BECERİ EĞİTİMİ UYGULAMA SINAVI (YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ)

BİLGİLENDİRME

 

                               Sevgili gençler beceri eğitimi uygulama sınavımız 26 Eylül 2023 tarihi Salı günü tarafımızca belirlenen atölyelerde yapılacaktır. Bu yıl yapacağımız beceri eğitimi uygulama sınavını çalıştığınız bölüme göre kendinize güvendiğiniz, yapabileceğinizi düşündüğünüz yemeği (Ana yemek ya da tatlı) seçerek reçetenizle birlikte hazırlıklı gelmeniz gerekmektedir. Tabakta yapacağınız ürünle birlikte garnitür ve sos kullanmaya dikkat ediniz (Tabağı hazırlarken herhangi bir hazır ürün kullanımı puan kaybettirecektir, hazır ürün kullanmamaya dikkat ediniz). Mutfak araçlarını (tencere, tava vs) getirmenize gerek yok fakat tüm mutfak gereçlerini (gıda ürünlerini) sizlerin getirmesi gerekiyor. Hijyen ve sanitasyon kuralları kapsamında eldiven, bonesi olmayan  öğrenciler sınava alınmayacak .Kişisel hijyen bakımından sakalsız ve ojesiz gelinmesi gerekmektedir. Stajınız bitmeden uygulama yemeğinizi staj yaptığınız işletmede denemeniz faydanıza olacaktır. Sınav süreniz temizlik dahil          1 saat 15 dakikadır. Uzun süre pişme gerektiren etlerin ön pişirmesini (yarı pişirme) sınava gelmeden yapabilirsiniz. Listelerde sınavı hangi atölyede hangi tarihte ve hangi saatte olacağınız yazıyor, lütfen geç kalmamaya dikkat ediniz.

                         Not: Sınav gününde ve adınıza belirtilen saatte sınava katılmayan öğrenciler daha sonra sınava alınmayacaktır. Beceri eğitiminiz (stajınız) 22 Eylül 2022 tarihinde sona erecektir.

                           Staj defterlerini eksiksiz doldurup imzalatarak sınava gelirken yanınızda getirmeyi kesinlikle unutmayınız. Sınav gününde getirilmeyen staj defterleri sonrasında kabul edilmeyecektir.

21.09.2023 482

21-09-202321-09-202321-09-2023